Er is toch al zoveel fiscaal nieuws in de media? Ja, maar wanneer is het nu een proefballonnetje of echt een overheidsbesluit?

Ik ga proberen middels de blog u van relevante onderwerpen op de hoogte te houden en het verder uit te leggen.

Als eerste voorbeeld: De belasting over (spaar-)geld, vermogen in box.3. Bij de aangifte over 2020 gaan we over 30.846 euro per fiscale partner geen belasting betalen. Er is geen extra vrijstelling voor kinderen of ouderen.

Het meetmoment voor het bedrag aan vermogen in box 3 is 1 januari van het belastingjaar, voor de belastingaangifte 2020, zijn dat dus de bedragen op 1 januari 2020!!! die vermeld staan op bank- of beleggingsrekening.

In het belastingjaar 2020 is het heffingsvrij vermogen verhoogd tot 30.846 euro. Het forfaitaire rendement (=vastgesteld ongeacht werkelijke rendement) is in de laatste jaren gedaald van 4% tot 1,8% over de eerste 72.797 euro. Heeft u meer vermogen in box3, dan betaalt u over het restant tot 1.005.572 4,22%.

Voor het belastingjaar 2021, waarover we dus pas in het voorjaar 2022 aangifte gaan doen, wordt het heffingsvrij vermogen verder verhoogd naar 50.000 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s